párkapcsolati, családi krízis

Párkapcsolati krízis

A párkapcsolat a választással kezdődik, a döntéssel, amikor igent mondunk, nem csak a partnernek, hanem önmagunkban is letesszük a voksot az együttlét mellett. A párkapcsolat kezdetben mindig káprázatos, átjárja a találkozás, a szerelem varázsa. Eleinte, amikor kialakul ez a különleges érzés, a másik fél egyre nagyobb helyet foglal el a gondolatainkban, még mindennapos az összebújás, a fizikai együttlét, akkor még nem kérdés, hogy ez egy életre szól, hiszünk benne, hogy örökké tarthat és ezután minden napunkat boldogság kíséri.Amikor elmúlnak a „mézeshetek”, és a kapcsolat a hétköznapi kerékvágás mentén kezd el működni, akkor szembesülünk a ténnyel – már nem működhetek úgy, mint korábban, alkalmazkodnom kell az új helyzethez, a partneremhez. Az alkalmazkodás azonban nincs ínyére sokunknak.

Két ember együttélése azonban magában hordozza a konfliktus helyzeteket, vagyis nincsen párkapcsolat konfliktusok nélkül. Szerencsés helyzetben a probléma megjelenésekor elkezdenek a felek foglalkozni a megoldással, de akkor sem kell elkeseredni, ha a konfliktusok krízissé nőtték ki magukat. Nem attól sikeres egy párkapcsolat, hogy nem vesz tudomást a konfliktusokról, hanem a sikeres konfliktuskezeléstől.

Ha már az egyik fél hajlandó elfogadni, hogy nehéz helyzetükbe külső segítséget kell kérni, jó esély van rá, hogy a kialakult krízis a kapcsolata és önmaga javára válik, és azáltal, hogy keressük rá a megoldást, újabb ismeretekre tesz szert, amivel megerősítheti a kapcsolatát és személyes helyét a kapcsolatában.

Mint, ahogy nincs két egyforma ember, úgy a párkapcsolati gondokkal sem lehet sablonszerűen bánni. Ugyanaz az élethelyzet van, akinek nehézséget okoz, míg más játszi könnyedséggel túllép rajta, és valami más miatt keres fel szakembert.
Arra törekszem, hogy a hozzám fordulókat az egyedi megoldások felkutatásában támogassam, segítsem, hogy megtalálja a számára élvezhető, harmonikus párkapcsolati létet.

Példák párkapcsolati problémákra:

- a szerelem múlása, szürke hétköznapok
- eltérő ütemű fejlődés a felek között
- eltérő elvárások, eltérő célok
- kommunikációs hiányosságok
- érzelmek kimutatása
- önzés, önfeláldozás a párkapcsolatban
- kompromisszumok
- túlzott összeolvadás
- saját gondjaink rávetítése a másikra
- feszültség levezetése a párunkon
- hibás konfliktuskezelés
- hazugságok
- függőségek
- berögzült családi minták
- szülők a párkapcsolatban
- férfi, női szerepek tisztázása
- gyermek érkezése, anyaság, apaság
- párkapcsolat és karrier összeegyeztetése
- a kapcsolat háttérbe szorul
- féltékenység
- megcsalás
- megbocsájtás
- válás

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*


*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>