life coaching

Mit jelent a life coaching?

Magyar fordításban az életvezetési tanácsadást használják. A coaching, egy olyan gyakorlat és cél orientált módszer, amely irányított beszélgetés keretében arra kínál lehetőséget, hogy minél elégedettebb és kiegyensúlyozottabb életet élhessünk. A life coach abban segíti az embereket, hogy a jelenlegi, magánéleti problémáikat meg tudják oldani, ennek eredményeképpen lelkiekben, önbizalmukban megerősödjenek, eredményeket érjenek el, és a jövőben hatékonyan kezeljék a felbukkanó akadályokat.

Miben különbözik a pszichológiától?

Még a pszichológus a ,múltra koncentrál, célja, hogy feltárja a múltból cipelt terheket,  feloldja a lerakódott gátakat, akár éveken át tartó terápia során. Ezzel szemben a  life coaching folyamatban a jelenre és a jövőre koncentrálunk, amelyben egy konkrét témán, az ügyfél által kitűzött cél megvalósításán dolgozunk. A coaching módszere, nem a gyógyításra, nem a pszichés problémák megoldására fókuszál, tehát nem pszichoterápia.

Hogyan zajlik a coaching folyamata?

Mindig négyszemközt, meghatározott időkeretek között, alkalmanként 60 percben. Formáját tekintve legtöbbször egy irányított beszélgetés, de sokszor feladatokat, teszteket is kitölt a kliens. Viszonylag hamar szép eredményeket lehet vele elérni, folyamata nagyjából a megoldáasra váró problémától függően 5-10 ülésből áll.

Kiknek ajánlott a life coaching?

Leginkább olyan nyitott és motivált embereknek ajánlott, akik életük olyan szakaszát élik meg, ahol elakadtak, de leghatékony továbblépés érdekében készek külső segítséget kérni.

Példák, amikor érdemes life coach segítségét kérni:

- döntéshelyzetek – munkahelyi, párkapcsolati
- társkeresés
- munka, magánélet összehangolása
- konfliktuskezelési problémák
- kommunikációs nehézségek
- változástól való félelem
- időgazdálkodási nehézségek
- pályaválasztás, pályamódosítás

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*


*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>