Gyerek, vagy ismerkedés

Tanácsot szeretnék kérni .11 éve elváltam ,azóta nincs állandó kapcsolatom .2 gyermekemet neveltem . Aki volt 2-3 hónaposak,csak kalandok .Senki nem akar párkapcsolatot gyerekekkel . Jelenleg volt lakásomban élek ,helyben dolgozok,anyagilag sajnos rossz helyzetben vagyok ,így nem is utazgatok ,szabadidőmben csak itthon vagyok .Borzasztóan magányos vagyok ,talán már depresszió is eluralkodik rajtam .Emiatt feszült ,ideges vagyok sokszor .Ebből az ördögi körből nem találok kiutat .Kis családomnak is elég nehéz a helyzete .De Ők sem örülnek az egyedüllétemnek ,de nem tudnak segíteni ,csak annyi hogy keressek magamnak valakit .Nem hiszik el hogy nem akad senki.2 társkeresőn is rajta vagyok régóta ,de hiába. Nagyon el vagyok keseredve . Kérem segítsen nekem ,tanácsoljon valamit. Megtisztelő válaszát előre is megköszönöm!

Kedves Kérdező!

Nem ismerem a válásának a körülményeit. Egy házasság, vagy komoly hosszan tartó kapcsolatból való kilépés nagyban befolyásolja a továbblépés hogyanját. Bízom benne, hogy az ilyenkor kialakult sérelmeket már el tudta engedni. Mert ezek a tüskék sajnos akkor is kialakulnak, ha Ön a döntő fél, aki véget vet a nem működő kapcsolatnak. Most csak feltételezni tudom, hogy Önnél már ez egy lezárt dolog és nem ez nehezíti az új kapcsolat kialakulását.
Azzal viszont nem tudok egyetérteni, hogy a 2 gyerek okozzon gondot. Bármennyire is hihetetlen ez most Önnek, de a tavalyi év párkeresési kutatások statisztikája egyértelműen kimutatta, hogy a férfiaknál nem akadály, ha választottuknak már gyermeke van, sőt sok esetben előnynek is tartják. Persze ezek csak számok, de azok is valami alapján születnek. Gondot okozhat abban az esetben, ha az anyuka indokolatlanul túl sok időt tölt a gyermekeivel (na ez is egy olyan kérdés, amit nehéz behatárolni, hogy ez mit is takar pontosan) Másik probléma lehet, ha a gyermekek nem tudják elengedni az apjukat és akár tudat alatt is bűntudatot ébresztenek édesanyjukban, ha az új szerelem után néz, esetleg szándékosan nehezítik az új kapcsolat alakulását. Ezt Önnek kell tudni, hogy a hátérben ilyesmi előfordulhat-e. (Ezekre is van megoldás, ebbe most nem szeretnék belemenni, mert nem tények alapján tenném, ha mégis fennállna ez a veszély, írjon és folytatjuk a témát)
Anyagiak – ez valóban nehezíteni tudja az ember életét, sajnos bármilyen élethelyzetben. Nem tartom a pénzt mindennél fontosabbnak, de én is úgy gondolom, hogy arra szolgálna, hogy könnyítse a gondok megoldásához vezető utat. De kisebb jövedelem mellett is meg lehet találni a lelki kiegyensúlyozottságot.
Azt nem tudom, hogy nagyvárosban , vagy falun él. De mindkét esetben javaslom, hogy keresse meg a hobbiját, vagy mélyedjen el egy témába, ami kicsit is érdekli, és azzal kitartóan, néha akár Önmagát kényszerítve is foglalkozzon. Ez segít megelőzni az Ön által már megemlített depressziót, vagy abból való kilábalást. (de amennyiben tényleg nagy a baj, akkor mindenképpen javaslom, hogy keressen meg egy szakorvost.)
De, hogy ne a levegőbe beszéljek, mert gondolom ezt Ön is tudta. Pl. nagyváros esetén lehet ez a galériák látogatása. Ez kisebb galériák esetén sokszor ingyenes, kiállítás megnyitók, szintén ingyenesek kisebb galériákban. Ez egyrészt jó alkalom a kikapcsolódásra, másrészt az ismerkedésre.
Vagy falun pl. a hobbi kertészet. Itt nem a kötelező éves kerti teendőket értem, hanem válasszon egy növényt, ami Önnek szimpatikus, hozzá egy kis darab földet. Például egy fűszernövény esetén, azt kistételben, mint házi, bio, termesztést el is tudja adni.
Mindkét példa esetén be tudja vonni a gyerekeit is.
De lehet ez sport, gasztronómia, túrázás, holisztika…. Lényeg, hogy egy kicsit érdekelje, aztán pedig ne adja fel, még ha az elején nem is látja értelmét, mert idővel biztos, hogy lesz eredménye.
Most lehet, hogy azt gondolja, hogy: van is nekem erre a hülyeségre időm. Mikor gond van az életünkkel, akkor céltudatosan kell viselkednünk, főleg az elején, amíg meg nem szoktunk egy új életformát. Itt értem, hogy ha nincs ideje, nem baj, kötelező szakítani rá 5 percet minden nap. Hosszú távon kifizetődik, mert minőségbeli javuláshoz vezet, ami pedig, ha az életükről van szó, nem mindegy, hogy áldoztunk-e rá vagy sem. És megnyugtatom rövid időn belül kialakul a megszokás, utána már azon fog csodálkozni, hogy miért is gondoltam, hogy erre nincs időm. Mert mindig arra van időnk, amire szakítunk, vagy amit fontosnak érzünk. (hosszan lehetne erről is mesélni)
Bármilyen érdeklődés mellett is teszi le a voksát, abban a témában interneten érdemes keresgélni, minden területre nyitnak fórumokat, ahol szintén tud ismerkedni. Vagy akár saját blogot írhat.
Ez azért is jó, mert ha a kiválasztott területet elkezdi tanulmányozni, belemélyed, megszereti már rögtön nem a görcsös társkeresésre koncentrál, hanem apró örömökkel tele élvezi az életet, ami ahhoz vezet, hogy a kisugárzása is megváltozik és lehet a következő ismeretségnél, már el sem akarják engedni ezt az életével elégedett, boldog nőt. (Mert sajnos úgy érezem, hogy Önnél a legnagyobb gondot ez jelenti.)
Internetes társkeresőkhöz javaslatom, hogy tegye Magát érdekessé, pl. az előbb említett hobbi hangsúlyozásával.

Elég hosszú lett a válaszom, de egyelőre ennyi információból kiindulva, ezt tudtam tanácsolni, ha valamiben úgy érzi, hogy rátapintottam a lényegre, szívesen folytatom róla a beszélgetést.

Kívánom a legjobbakat!
Zsuzsa

Kategória: Kérdezz - felelek | A közvetlen link.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*


*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>