csoportfoglalkozás

A csoportfoglalkozás, az egyéni terápiához hasonlóan, az élet nehézségeivel való megküzdés képességének fejlesztésében segít. De míg az egyéni terápiában a résztvevő mindössze egy emberrel (a terapeutával) találkozik, addig a csoportterápiában egy egész csoporttal.

A csoportfoglalkozások a társas együttlét miatt külön előnyökkel is jár. Így például a csoport tagjai megtapasztalják, hogy problémájukkal nincsenek egyedül, nem csak ők szenvednek azoktól. Megtapasztalhatják, hogy ezek a problémák igenis elmondhatók, megoszthatók más emberekkel. A társas léttel, a mások segítésével, illetve a csoporttagok problémamegoldó stratégiáinak eltanulása által fejlődhetnek szociális és problémamegoldó készségeink.

A másik történetének megismerése révén könnyen „tükör előtt állva” érezhetik magukat, mely szintén specifikus hatótényező. A csoporthoz való tartozás érzése külön erővel jutalmazza a tagokat. Jó esetben még új kapcsolatok, barátságok is kialakulhatnak.

Csoportfoglalkozásaink célja, hogy az azonos nehézséggel küzdők meghitt, barátságos környezetben tudjanak találkozni, meg tudják osztani személyes tapasztalataikat egymással és ezáltal segítsék mint önmagukat, mint embertársukat.

Jelenlegi egy csoportfoglalkozást tartunk a nőiesség témakörében, Női Páholy néven.

Feliratkozás hírlevélre:    e-mail cím:   

Kérem, küldje el az e-mail címet, ha érdeklődik a csoportos foglakozások iránt. Levélben tájékoztatom minden új alkalomról, amikor megrendezésre kerül. Ez Önt semmire nem kötelezi, amennyiben érdekli az aktuális téma és szeretne részt venni rajta, akkor jelentkezik, ha nem akkor törli a levelemet.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*


*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>